Några märken


Det finns en uppsjö med märken som specialiserat sig på att tillverka träningskläder och i synnerhet då träningslinnen. Nedan listar vi några av de största på marknaden just nu. Vilket är ditt favoritmärke?

Adidas;


Veteranen Adidas började tillverka sportkläder tre år efter andra världskrigets slut alltså 1948. Märket tog rejäl fart mot toppen redan 1954 då Västtysklands fotbollslag vann VM i fotboll iförda skor med skruvdoppar för första gången, skruvdobbar från Adidas. Det året tillverkade Adidas 450 000 par skor. 1959 öppnas den andra och tredje fabriken och på den vägen är det. Idag är Adidas en av de marknadsledande aktörerna med en omsättning på 10 miljarder euro. Just för träningslinnen kan det finnas bättre alternativ men Adidas bara ska vara med på en lista över sportkläder.

Läs mer om Adidas på deras officiella hemsida.

Better Bodies;


Better Bodies grundades i början på 80-talet av Brian Moss som var en känd fitnessprofil i New York. I början såldes mest t-shirts med Better Bodies logga på men efterfrågan skött i höjden och då utökades kollektionen och resan gick snabbt uppåt för Brain och hans medarbetare. Idag är Better Bodies ett av de största märkena inom gym och fitness.

Mer information på Better Bodies hemsida.

Dcore;


Dcore är ett klädföretag som grundades 2006. Kläderna har tagits fram med hjälp av designers i samråd med personer som tränar aktivt, både privat och professionellt.

Mer information på hemsidan.

Gasp;


Gasp är märket för dig som gillar tunga pass på gymmet. Många plagg tillverkas för hand för att ge en unik och personlig stil. Som dom själv säger – ”Gasp produkter är inte gjorda för alla – bara de mest bestämda atleterna”.

Till Gasps sajt.

Nike;


Denna jätte grundades i USA 1972 och hela historien började med att Phil Knight började importera skor från Asien. Men Phil nöjde sig inte att bara sälja skorna han gjorde om de först och på den vägen är det. På 80-talet hade Nike en megasuccé med skon Air Jordan.  Nike är idag Nr 1 i världen inom sportindustrin och hade år 2011 en omsättning på över 20 miljarder euro.

Nike´s hemsida.

Under Armour;


Rugbyspelaren Kevin Plank startade Under Armour 1996. Kevin var less över att alltid bli så svettig under rugbyskydden och affärsiden var född. Funktionsplagg i sköna material som framförallt blivit populära träningslinnen.

Till deras hemsida.

MXDC;


MXDC är ett norskt märke som nu även tagit sig in på svenska marknaden. Enkla men ändå snygga plagg som blivit väldigt populära i Norge där det sålts över 1,2 miljoner MXDC plagg.

Till deras hemsida.