Material på träningslinnen


Materialet i träningslinnen varierar en hel del och det är inte lätt att välja rätt innan du hittat just din favorit. Ska mitt träningslinne ha stretch? Ska det vara vattentåligt? Ska linnet andas? Ja valet är svårt så på den här sidan har jag skrivit lite om olika material samt små tips som är värt att tänka på. Allt för att du lättare ska kunna välja rätt.

Bomull


Bomull är det vanligaste och det mest populära textilmaterialet och så även för träningslinnen. Styrkan ligger i att textil av bomull är väldigt motståndskraftigt och slittåligt. Bomullsfibern tål temperaturer upp mot 140 °C och kan tvättas om och om igen utan att slitas allt för mycket. När du kollar efter ett träningslinne kan det vara bra att tänka på att ett linne i 100 % bomull kan bli väldigt varmt och svetten tas upp dåligt.. Men oj vad sköna dessa linnen är, om du inte blir jättesvettig det vill säga.

Lycra


Lycra är ett varumärke från företaget Invista. Likt gummi är Lycra elaster och är ett väldigt töjbart material som kan tänjas ut ungefär 6 gånger sin ursprungliga längd. Lycran är populärast i t.ex. cykelkläder, underkläder och badkläder, Dels för att materialet tål kemikalier mycket bra. På senare tid har Lycra även blivit ett väldigt populärt material att använda i träningslinnen. Linnen med Lycra brukar i regel forma sig bättre efter din kropp, tvätt efter tvätt. Just därför innehåller topplistan många linnen med just kombinationen 95 % bomull och 5 % Lycra. Kombinationen för dig som gillar när ditt träningslinne sitter åt och inte är fladdrigt.

Elastan


Elastan är samma sak som Lycra bara ett annat namn. I USA kallas materialet för spandax. Har du ett favoritlinne som det står är gjort av viss del Lycra och du hittar ett nytt snyggt linne som du bara måste köpa men det innehåller elastan eller spandax, bli inte orolig för att linnet ska kännas annorlunda det är samma material.

Polyester


Polyester är det näst populäraste tygmaterialet, efter bomull då såklart. Materialet utgör 20 % av all produktion i världen och började säljas till allmänheten på 1950-talet. Svettas du inte mycket är ett linne som innehåller polyester ett bra val då det känns mycket skönt att ha på sig. Vanliga kombinationer för träningslinnen med polyester brukar vara ungefär 70 % bomull och 30 % polyester.

Du har väl kollat in alla träningslinnen du finner på förstasidan? Om inte gå till träningslinne.se nu.